I am trying to learn the price and taste and and etc for each part of the beef. This page might be updated repeatedly.
- Wikipedia beef English: Beef - Wikipedia, Cut of beef - Wikipedia
- Wikipedia beef Japanese: 牛肉 - Wikipedia
- Wikipedia beef Czech: Hovězí maso – Wikipedie
- ořech: nut, walnut
- rumpsteak: rump steak
- spodní šál
- karabáček
- zadní kližka
- nizký roštěnec: sirloin
- svíčková: tenderloin
- bok: side
- pupek: gut
- vysoké žebro: high rib
- oponka: curtain
- hrudí: breast
- veverka: squirrel
- přední kližka: front plywood
- plec: shoulder
- krk: neck
- vnější krk: outer neck
Below parts of the beef are good for steak.
- tendorloin (soft and less fat): 1250 CZK / kg
- vysoký roštěnec (soft and more fat) - rib eye: 910 CZK / kg
- sirloin (soft and more fat): 970 CZK / kg
- květová špička - rump steak (soft and less fat): 770 CZK / kg
- ořech - ball tip: 660 CZK / kg
- vrchní - top round (a little hard and less fat): 510 CZK / kg
Below parts of the beef are not good for steak. Those could be good for stew or soup.
- ossoboco - leg with borne (good for soup) : 380 CZK / kg
- ???cový štítek: 350 CZK / kg
- ???: 360 CZK / kg
- váleček - eye: 535 CZK / kg
- hovězí loupaná plec: 410 CZK / kg
- velca plec (?): 410 CZK / kg
- ??? : 470 CZK / kg
- hovězí oháňka - oxtail: 235 CZK / kg
- hovězí vysoke žeblo: 195 CZK / kg
- harfa - borne: 85 CZK / kg