Another Japan in the World

Jun Aruga's blog.

Part names of beef

I am trying to learn the price and taste and and etc for each part of the beef. This page might be updated repeatedly.

f:id:happybirthday:20211129135154j:plain

  • ořech: nut, walnut
  • rumpsteak: rump steak
  • spodní šál
  • karabáček
  • zadní kližka
  • nizký roštěnec: sirloin
  • svíčková: tenderloin
  • bok: side
  • pupek: gut

f:id:happybirthday:20211129130851j:plain

  • vysoké žebro: high rib
  • oponka: curtain
  • hrudí: breast
  • veverka: squirrel
  • přední kližka: front plywood
  • plec: shoulder
  • krk: neck
  • vnější krk: outer neck

f:id:happybirthday:20211203143000j:plain

Below parts of the beef are good for steak.

  • tendorloin (soft and less fat): 1250 CZK / kg
  • vysoký roštěnec (soft and more fat) - rib eye: 910 CZK / kg
  • sirloin (soft and more fat): 970 CZK / kg
  • květová špička - rump steak (soft and less fat): 770 CZK / kg
  • ořech - ball tip: 660 CZK / kg
  • vrchní - top round (a little hard and less fat): 510 CZK / kg

Below parts of the beef are not good for steak. Those could be good for stew or soup.

  • ossoboco - leg with borne (good for soup) : 380 CZK / kg
  • ???cový štítek: 350 CZK / kg
  • ???: 360 CZK / kg
  • váleček - eye: 535 CZK / kg
  • hovězí loupaná plec: 410 CZK / kg
  • velca plec (?): 410 CZK / kg
  • ??? : 470 CZK / kg
  • hovězí oháňka - oxtail: 235 CZK / kg
  • hovězí vysoke žeblo: 195 CZK / kg
  • harfa - borne: 85 CZK / kg

Useful links

leafyplace.com

www.tasteofhome.com

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com